Publisert på

Gode Ski til vinteren

Preparering / Gliding av ski

smrestativ

Det gir turen en ekstra dimensjon dersom utstyret fungerer godt og man glir forbi naboen utover en slak bakke. Det gir en godfølese som kun koster litt innsats føre turen starter.

Viktig er å benytte et løsemiddel som fjerner alt det gamle klisteret / smurningen på en skikkelig måte fra ifjord hvis dette ikke er gjort, det som helt klart lønner seg er å fjerne alt av smurning etter vinteren og la skiene stå med glider når de ikke skal brukes på noen måneder. Kan også lønne seg og gå over skiene i løpet av sommeren noen ganger for å virkelig sette inn sålen godt, det vil gjøre at skiene ikke blir fort tørre (hvit såle).

Det  viktig å vite hvor smørefeltet på skiene er hvis det er snakk om klassiske ski, disse blir gjerne målt med vekt på personen i forhold til spennet på skiene.
Det er også forskjell på hvor stort felt som skal benyttes på skiene om det er voks eller klister. Klister ski har gjerne litt mer spenn.
Rubb smøresonen med fint sandpapir for å få bedre feste til smørningen. På skøyte ski brukes kun Glider på hele sålen under skien.

Glider-produkter er i mange tilfeller dyre : som et alternativ kan bivoks eller parafinvoks kjøpt på apoteket benyttes med svært godt resultat. Legg på voksen med det laveste smeltepunkt på først, for deretter å benytte en hardere og mer slitesterk voks ytterst. Et gammelt strykejern gjør nytten for å smelte inn voksen. Bare pass på slik at det ikke er for varmt. Begynner voksen å ryke / ose så er det for varmt!.

Unngå » is i rubben » for å bruke en kjent frase fra NRK. Dette er en metode hvor man ikke bruker smørning , men skiene er børstet opp med sandpapir i smøresonen for å si det enkelt. De som har fått is har ikke brukt nok fluorglider inn i festesonen. Dette er ikke så enkelt å få til proft.

Hva slags utstyr trenger jeg til Gliding av ski?

– Skirens, Sitrus veske
skirens

– Papir til rens av ski, best med spesialpapir fra evt swix

– Glider,  Bløt og hard, med og uten fluor
gliderch10 gliderHF8

– Smørejern, strykejern, bruk gjerne et gammelt strykejern
strykejern

– Børste,, nylon og stålbørste, evt drill sett med børster, kan gjøre det enklere
nylonbrste 

– Smørestativ, gjør ting mye enklere
smrestativ 

– Sikling, Hardplast til å dra av glider før børsting
sikling 

– Rillejern hvis ønskelig om du trenger det iforhold til større riller i skiene som lønner seg ved vått føre
– Pussepapir, for klassiske ski

– SpesiellPlast til Rep av riper

– Midtrannsikling, ta av glider i rennen i midten på skiene

 

 

Bildene er bare illustrasjonsbilder på hvordan det kan se ut! 

 

En kommentar på “Gode Ski til vinteren

  1. Hei, dette er en kommentar.
    For å starte med moderering, redigering og sletting av kommentarer, vennligst gå til Kommentar-skjermen i kontrollpanelet.
    Kommentar-avatarer kommer fra Gravatar.

Legg igjen en kommentar