Publisert på

Hva er Triathlon?

Triathlon er en sport kombinert med 3 sportsgrener som består av Svømming, Sykling og Løping. Det kjan også forekomme Andre kombinasjoner av sporten men dette blir ofte kalt for Duathlon eller foreks Vintertriathlon som av ordet gjøres om vinteren hvor de Sykler, løper og går på ski (skøyting)

Det er flere forskjellige Distanser og konkurrere i, Mange forbinder Triathlon med den hardeste distansen som kalles Ironman eller rettere sagt Norseman som arrangerers i Norge som en av de tøffeste i Verden. Men det finnes også andre distanser som er mye kortere. Triathlon er for å si det ikke bare for de som trener som toppidrettsutøvere men også for mosjonister som ønsker å ha det litt morro og drive med en variert idrett.

Distansene kan du konkurrere i:

Supersprint (Ungdom) 500m svømming, 10km sykkel og 2km løp

Sprint distanse (750 m svømming, 20 km sykkel, 5 km løp)

Standard distanse (Olympisk distanse) (1.5 km svømming, 40 km sykkel, 10 km løp)

Halv distanse (1.9 km svømming, 90 km sykkel, 21.1 km løp, Halv Ironman)

Full distanse (3.8 km svømming, 180 km sykkel, og maraton 42.2 km løp) Full Ironman

Hva slags utstyr trenger jeg?
For å begynne med triathlon trenger du et par svømmebriller, et par joggesko og en sykkel.
Skal du satse på Triathlon da blir også utstyret viktigere og du trenger blandt annet ikke bare et par svømmebriller men også treningsutstyr i forbindelse med øktene du skal ha i svømmehallen og en spesiell våtdrakt.
Av sykkelutstyr bør du invistere i en temposykkel som er en mye mer aerodynamisk sykkel enn en vanlig landeveisykkel, og man kjører ofte på andre hjul, hele plate hjul bak, eller bare noe høyere profil på hjulene.
Når det gjelder løpingen så er så klart et par god joggesko viktig.

Noen småting som du også bør ha er:
Tempohjelm (aerodynamisk sykkelhjelm)
Triathlon drakt som du har under våtdrakten som du både sykler og løper i
Startnr feste til våtdrakten
Drikkeholdere

Eks på en temposykkel fra ARGON med ekstra høye profil hjul
temposykkel

Eks på Triathlon våtdrakt fra Aquaman (Pulsar)
Pulsar aquaman

Les også
Open Water i Triathlon

Bli god til å sykle!

Legg igjen en kommentar